Improvisatietheater is inmiddels een bekend fenomeen onder jongeren door verschillende TV programma’s op de publieke zenders. Het leent zich daarom uitstekend voor shows en workshops op middelbare scholen, eventueel in het kader van een CKV-project. Maar ook voor ROC’s en Hogere onderwijsinstellingen is improvisatietheater in te zetten voor voorstellingen of symposia.

Workshop: Creativiteit, durf, respect, samenwerking en plezier

Op uw school - Workshop

Niet denken maar doen! Voor jongeren zijn zelfcensuur en faalangst grote blokkades om initiatief te tonen en zichzelf te motiveren. Door middel van eenvoudige oefeningen en spelvormen leren de leerlingen met lef voor een groep te staan, zonder bang te zijn om afgerekend te worden door hun omgeving. De deelnemers ervaren in de workshop dat wanneer ze positief handelen een misstap niet mogelijk is. Ook worden ze gestimuleerd om elkaar op een positieve manier te bekijken en te beoordelen. De Tigers bieden een veilige omgeving om dit mogelijk te maken.

Show: In de praktijk

Op uw school - Show

Een voorstelling wordt vaak ingezet om bij te dragen aan de levendigheid van een inhoudelijk bijeenkomst of het overbrengen van de boodschap aan het eind van een programma. Daarnaast spelen de Tigers vaak na workshops een geïmproviseerde voorstelling voor de deelnemers. Omdat het publiek in de workshop zelf heeft ervaren wat improvisatietheater is, kijkt het met een ander oog naar het optreden. Leerlingen of medewerkers krijgen ook de gelegenheid om aan elkaar te laten zien wat ze in de workshop hebben geleerd door zelf met de Tigers mee te spelen. Hiermee wordt geïllustreerd dat het tonen van lef en positiviteit altijd een bevredigend resultaat geeft. Leerzaam en bovendien altijd hilarisch!Op uw school - Show“Als slotonderdeel van een inhoudelijke bijeenkomst in het kader van het nieuwe Strategisch Plan van Tilburg University slaagden de Tilburg Tigers slaagden erin om op zeer gevatte wijze een theatrale samenvatting van de middag te geven, met de juiste toon en performance, en inspelend op de setting van de universitaire gemeenschap. Het publiek was aangenaam verrast en liet zich geamuseerd meenemen in de ludieke scènes, waarin uitspraken van die middag op komische wijze terugkwamen. Enkele mensen uit het publiek werden uitgekozen om mee te doen. Ze werden door de Tigers gewaardeerd om hun input en konden zich daarmee inleven in hun rol. Geweldig om te zien en ervaren hoe het optreden van de Tigers echt een meerwaarde heeft voor een bijeenkomst!”

– Annemarie Hinten, afdelingshoofd Academic Forum

De Tigers werkten eerder al met (onder andere):

Voor meer informatie over de mogelijkheden neemt u contact op via 0612713999 of via ons contactformulier. Of vraag een vrijblijvende offerte aan! Je kunt bij de Tilburg Tigers ook betalen met de CJP Cultuurkaart.